kammmelija57

za naseg mandraka72
2008/12/17,09:38
            Formula za prehladu.


Ako postoji nešto još gore od same prehlade, to je onda preživeti noć s prehladom. Ali postoji rešenje. Sve što trebate napraviti sadržano je u formuli: i4 + (x X t3) + (y X i1) - a1 - t4 + t2 ‡ i3 + (2 X (p+p2)) + L1.
“Ova ‘jednostavna formula’ pomoći će da ipak prespavate noć i onda kada imate povišenu temperaturu, začepljen nos, glavobolju, šmrčete i kašljete,” kaže dr. Chris Idzikowski, direktor Centra za spavanje u Edinburghu. Formula je napravljena nakon istraživanja na 2000 ispitanika i kombinaciji četiri grupe faktora koji uteču na spavanje kada smo bolesni: temperatura, mesto, svetlo te hrana i piće koje smo uzeli.

Vruća kupka pre spavanja (t2 u formuli) otvara kapilare tako da telo može gubiti vrućinu nakon što izađete iz kade. Otvaranje prozora (y u formuli) i sveži vazduh omogućuju lakše disanje. Gledanje televizije (a1 u formuli) je razonoda koja se izbegava.

“Kasnonoćno šaltanje TV kanala jedna je od stvari koju bi trebalo zaboraviti kada se pripremate za spavanje začepljenog nosa i brujanjem u glavi”, kaže dr. Idzikowsky, ističući i da čarape na nogama u krevetu (t4) i boce vruće vode zapravo otežavaju san. “Mozak želi nižu temperaturu tela za spavanje. Ne trebate se tresti od hladnoće, ali ne sme vam biti ni pretoplo”, pojašnjava dr. Idzikowsky.

Uzimanje sedativa je sledeća pogreška koju rade bolesni. Lekovi (i4 u formuli), 
osobito oni koji sadržavaju paracetamol, mogu smanjiti simptome kao što su glavobolja, ali otežavaju telu da se bori s virusima jer ga umiruju.

Dr. Idzikowsky preporučuje i popiti kuvano vino s klinčićima pre spavanja, ali nikako ne preterivati, maksimalno dopušteno je 2 dcl (x u formuli).
 
                ozdravi nam brzo...
     da li si razumeo formulu...ja nisam...hahahaha
Dobro jutro
2008/12/17,07:47

               Dragi moji,
dobro vam jutro i ugodan dan, 
iako tmuran neka bude barem radošću obasjan :),
i neka milost sa visina obasja lica vaša,
volim vas i čitam uz kafu jutarnju..

 u mojoj soljici sunce izlazi...

    

  a ovako nemojte da izgledate...

       VELIKI POZDRAV ZA SVE KOJI OTVORE MOJ BLOG.

 OSMISLITE DAN TAKO DA VAM BUDE ISPUNJEN ONAKO KAKO ZELITE.

OD SRCA VAM ZELI VASA KAMMMELIJA:-)

 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu